Csányi Pincészet Zrt.

Csányi Pincészet Zrt.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom! A REDy is alátámasztja, hogy a kistermelőktől a nagyobb pincészetekig képesek vagyunk közösen gondolkodni! A Csányi Pincészet a kezdetektől részt vett az új márka létrehozásában, én is próbáltam az ötleteimmel és a rendszeres kóstolásokkal segíteni a REDy megalkotását. Fontos megmutatni, hogy a telt, prémium minőségű borok mellett az újabb, gyümölcsös stílusú vöröseket is kimagasló szinten tudjuk elkészíteni a Villányi Borvidéken!
Hiszek a Kékoportóban és tudom, hogy jó alapja egy igazán könnyű, friss, lendületes vörösbornak! Már a korábbi években is készítettem Portugieser alapú Cuvée borokat, amiknek nagyon jó volt a piaci fogadtatása. Remélem minél több ember megkóstolja a Villányi REDy-ket és akkor pár év múlva a Villányi Franc mellett, a borvidék elismert és kedvelt márkájává válik! – Szakál Zoltán, főborász

REDy összetétele

55% Portugieser
25% Kékfrankos
20% Blauburger

REDy jellemzése

Élénk, bíborvörös árnyalatú bor, amely főként a Kékoportó és a Blauburger szőlőfajtáknak köszönhető, a színe utal a bor frissességére, fiatalosságára. Elsődleges, primer, a szőlőfajtákra jellemző meggyes, cseresznyés illatvilággal rendelkezik.
A bor gerincét a Portugieser adja, ettől lesz könnyed, intenzíven gyümölcsös a házasítás. Lendületet, savat a Kékfrankos visz a borba. A Blauburger pedig a fiatalos színárnyalat mellett a fűszerességéért felel. Könnyen értelmezhető, könnyen fogyasztható, belépő a vörösborok világába.

A pincészetről

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa-szerte ismertté – az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén.
Ültetvényeink a Villányi-borvidék legjobb dűlőin találhatók, ezek közül a legjelentősebbek a Kopár, a Csillagvölgy, illetve a Hársos. Teljes területünk meghaladja a 380 hektárt, melynek 44%-át a Cabernet fajták, 17%-át a Merlot, 16%-át a Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig az egyéb fajták adják. A szakcsoporti szőlők tervezett visszavásárlása után a területnagyságunk meghaladja majd a 400 ha-t.
Pincészetünk a nélkülözhetetlen, modern technológia birtokában sem feledkezik meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi. Évente 2,5 millió palack bort készítünk.
A minőségbiztosítási rendszerünk nagyon fejlett, az ország egyik legjobban felszerelt borászati laboratóriumával rendelkezünk, melyben boraink analitikai vizsgálatát végezzük. A minőség iránti elkötelezettségünk minden munkatársunk munkájában visszaköszön a szőlőműveléstől az értékesítésig. Tisztaság, precizitás, szakértelem és megbízhatóság ad biztos alapot a jövő sikereihez.