Vineas-Tenkes Pincészet

Vineas-Tenkes Pincészet

Nagyon jó és szép dolognak tartjuk, hogy a prémium kategóriájú és árú Villányi Franc mellett egy könnyebben megfizethető (különösen a fiataloknak), de kiváló minőségű vörösbor kerül a piacra.
Ez egy nagyon jó példa a Villányi borászok összefogására, de fontos része a borkultúra fejlődésének is.

REDy összetétele

60% Portugieser
40% Kékfrankos

REDy jellemzése

A mi Vineas REDY borunk Portugieser és Kékfrankos 60-40% házasítása. A cél egy jól iható, könnyed, gyümölcsös íz világú vörösbor készítése volt. Reméljük, hogy nem csak a fiataloknak „bulibora” hanem több generációnak is a kedvenc bora lesz.
Nem titkolt szándékunk a kissé háttérbe szorult Oportó újra előtérbe helyezése, népszerűsítése.

A pincészetről

A Vineas több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött 2010-ben, a Tenkes 3,5 hektáros területén termő szőlőjének borát, végre mindenki örömére megosztja saját pincészetében. A fiatalos, friss minőségi pincészet főborásza Nacsa György, aki szakértelemmel ezidáig és a jövőben is segíti a környék pincészeteit, de most legfőbb célja az volt, hogy saját értéket teremtsen.
Maximalizmusa, és gazdag tudása garancia volt a minőségi borok megalkotására. Az első boraink 2014-ben palackokba is kerültek. Ekkorra már a birtokunkhoz négy pince tartozott, valamint a központjában egy 20 fős borkóstoló helyiség, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Göntéri-dombra mely a logónkban is visszaköszön ránk.