Weimert Pincészet

Weimert Pincészet

REDy jellemzése:

Portugieser alapú házasítás.

Villány tradicionális, elegáns, könnyed fajtáját a Kékfrankos karakteres ízvilága és a Syrah egyedi fűszeressége emeli egy magasabb kategóriába. Fiatal és örökifjú felfedezők első lépése a vörösborok világába. A friss, gyümölcsös ízek, játékos savak, enyhén ászkolt illat teszi a bort baráti összejövetelek, mediterrán grillételek ideális kísérőjévé.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet : 12-14 °C

REDy összetétele:

60% portugieser
30% kékfrankos
10% syrah

 

A pincészetről:

Weimert Gábor vagyok.
Szőlővel és borral 1997 óta foglalkozom. Borász pályafutásom első öt évét a Bock pincészetben töltöttem, ami iránymutatást adott további szakmai munkámhoz.

2001-ben vásároltam első szőlőterületemet, amit mára 4 hektárra gyarapítottam és újra telepítettem Irsai Olivér,Tramini, Kékoportó, Kékfrankos és Syrah, fajtákkal. Ültetvényeim Siklóson és Kisharsányban a Bocor dűlőben fekszenek.
Kiemelt figyelmet fordítok a szőlő művelésére, mert igazán jó bort csak kiváló minőségű és érettségű termésből lehet készíteni.
Igyekszem minél kevesebb vegyszerrel megvédeni a szőlőt és örülök, hogy az ültetvényeimben otthonra találnak a hasznos rovar-és madárfajok.

Boraim gyakran szerepelnek a régió borversenyeinek aranyérmesei között.