Bock Pince

Bock Pince

REDy jellemzése:

A Bock Redy-ben a Portugieser gyümölcsössége mellé párosul a Kékfrankos karakteressége és a Merlot selymessége. A cseresznyepiros színt szélein lilás reflexek egészítik ki. Illatát a meggy, a fűszerek és a szegfűszeg határozza meg. Könnyed, bársonyos textúrával, vibráló feszes ízképpel rendelkezik, amelyet szilvás kompótos jelleg tesz komplexé. Fogyasztását 12-14 °C-ra lehűtve nyáresti borozgatásokhoz vagy grill party-k kiegészítőjeként bátran javasoljuk.

REDy összetétele:

55% portugieser
32% kékfrankos
13% merlot

 

A pincészetről:

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak, immáron 9 generáció óta. Jelenleg már 150 hektár szőlőtermését dolgozzuk fel.
A Bock Pince ma is családi vállalkozásként működik. Bock József gyermekeivel együtt irányítja a Pincét és reméli, hogy később unokái is bekapcsolódnak majd.
– A Villányi borvidék legkiválóbb dűlőin – Jammertál, Ördögárok, Fekete-hegy, Bocor, Makár, Kopár, Csillagvölgy – termő szőlőkből készülnek boraink. A 80 hektár saját és a 70 hektár integrált terület termése különös gonddal szüretelve érkezik minden évben a villányi telephelyünkön található, legmodernebb technológiákkal felszerelt feldolgozóüzemünkbe, ahol évente 1 millió palack bor készül.