Gere Tamás & Zsolt Pincészete

Gere Tamás & Zsolt Pincészete

REDy jellemzése:

Méltó folytatása az előző évjáratainknak. Izgalmas és könnyed házasítás a mindennapokra, legyen az egy beszélgetés vagy vacsora. Frissesség minden kortyban.

REDy összetétele:

56%  Portugieser
30% Kékfrankos
14%  Merlot

 

A pincészetről:

Tradíciókra épülő családi vállalkozás a Villányi Borvidék szívében, ahol a hagyományok szem előtt tartásával készítjük borainkat. Ültetvényeinken teljes mértékben ökológiai szőlőművelést alkalmazunk, melynek eredményeként izgalmas és közkedvelt borok kerülnek a palackokba.

A családi borászatot a ’80-as évek végén az apa, Gere Tamás és indította el, aki a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel feleségével, Mártával karöltve segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Tamás fia, Zsolt a 2000-es évek elején vette át borászatát irányítását, azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál. A hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a mintegy 35 hektár területű birtokon, melyek Magyarország legdéliebbi és egyben legismertebb borvidékén a Villányi Borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A birtokunkon egyaránt megtalálható a kisebb mennyiségben termesztett fehérbor-fajták és Villány legfontosabb hagyományos és nemzetközi kékszőlő fajtái. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták kapják (Hárslevelű, Kadarka), valamint a 2014-ben Villány zászlósborává avanzsált Cabernet Franc. Területeink művelésénél is a fenntarthatóságot tartjuk szem előtt, így 2008-tól fokozatosan tértünk át az ökológiai gazdálkodásra.