Gere Tamás & Zsolt Pincészete

Gere Tamás & Zsolt Pincészete

REDy jellemzése:

Elkészült pincészetünk új 2019-es RedY-je, mely méltó folytatása az előzőeknek. Az évjáratnak köszönhetően a bor feszes és ropogós. A bort alkotó testesebb potugieser a Várerdő – dűlő hűvös jegyeit közvetíti. A kékfrankos egy része a Kopár-dűlőről származik, csakúgy, mint a kadarka. Ennek köszönhetően a bor egyszerre fiatalos, mégis elegáns vonásokat egyesít. Összességében egy nem túl tanninos, könnyed bor került a palackba.

REDy összetétele:

60% portugieser
30% kékfrankos
10% kadarka

 

A pincészetről:

A családi borászatot a ’80-as évek végén az apa, Gere Tamás és indította el, aki a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel feleségével, Mártával karöltve segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Tamás fia, Zsolt a 2000-es évek elején vette át borászatát irányítását, azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál. A hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a mintegy 35 hektár területű birtokon, melyek Magyarország legdéliebbi és egyben legismertebb borvidékén a Villányi Borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A birtokunkon egyaránt megtalálható a kisebb mennyiségben termesztett fehérbor-fajták és Villány legfontosabb hagyományos és nemzetközi kékszőlő fajtái. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták kapják (Hárslevelű, Kadarka), valamint a 2014-ben Villány zászlósborává avanzsált Cabernet Franc. Területeink művelésénél is a fenntarthatóságot tartjuk szem előtt, így 2008-tól fokozatosan tértünk át az ökológiai gazdálkodásra.