Gere Tamás és Zsolt Pincészete

Gere Tamás és Zsolt Pincészete

Pincészetünk a kezdetektől fogva jelen van a Borvidéki Marketingstratégia meghatározásánál. Így az ötlet, hogy közösségi bort készítsünk, azonnal sajátunknak éreztük. Pincészetünk szortimentében is megfelelő helyet tudtunk biztosítani a stílus számára. Úgy véljük, hogy egy közösség ereje kellően és határozottan előre tudja vinni a megálmodott terméket. Villány már megalapozta hírnevét a könnyed rosé és a minőségi vörösborok piacán. Az elmúlt pár évben felépített Villányi Franc márka kellő tapasztalatot biztosított a marketingműhely és a villányi gazdák számára, hogy ami mögé a közösség teljes vállszélességben odaáll akkor az sikereket képes elérni.Az elképzelt stílussal teljese mértékben egyetértettünk, valamint a megcélzott fogyasztók,- az Y generáció- köre is kellő alapot jelentett.
Az elképzelés és a megvalósítás eredménye immáron kézzel fogható és kóstolható.

REDy összetétele

60% Portugieser
30% Kékfrankos
10% Cabenet Sauvignon

REDy jellemzése

Pincészetünk RedY-jét úgy gondoltuk, hogy a könnyed és fiatalos GERE ZSOLT sorozatunkba illesztjük be. Ez a sorozat pont azokat a szegmest kívánja megcélozni, amit a villányi közösség is elképzelt. Zsolt, igyekezett egy könnyed gyümölcsökre épülő és szerethető bort megalkotni. A végeredmény magáért beszél.

A pincészetről

A családi borászatot a ’80-as évek végén az apa, Gere Tamás és indította el, aki a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel feleségével, Mártával karöltve segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Tamás fia, Zsolt a 2000-es évek elején vette át borászatát irányítását, azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál. A hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a mintegy 35 hektár területű birtokon, melyek Magyarország legdéliebbi és egyben legismertebb borvidékén a Villányi Borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A birtokunkon egyaránt megtalálható a kisebb mennyiségben termesztett fehérbor-fajták és Villány legfontosabb hagyományos és nemzetközi kékszőlő fajtái. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták kapják (Hárslevelű, Kadarka), valamint a 2014-ben Villány zászlósborává avanzsált Cabernet Franc. Területeink művelésénél is a fenntarthatóságot tartjuk szem előtt, így 2008-tól fokozatosan tértünk át az ökológiai gazdálkodásra.