Maczkó Róbert Pincészete

Maczkó Róbert Pincészete

Mi azon villányiak közé tartozunk, akik nagyon szeretjük az oportót – nem volt kérdés, hogy egy ilyen klassz ötlettel azonosulni tudunk.

REDy összetétele

60% Portugieser
30% Blauburger
10% Cabernet franc

REDy jellemzése

Igazi könnyed, fiatalos, gyümölcsös Redy a miénk, picit behűtve nyári melegben is jóleső vörösbor.

A pincészetről

Családunkban a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottunk meg vállalkozásunkat – ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk – melynek legfontosabb célja a csúcsminőségű borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is. Jelenleg 18,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken, Magyarország legdélibb fekvésű, legnaposabb borvidékén. A hosszú, száraz nyarak, a szubmediterrán éghajlat és a löszös talaj, mind ideális feltételeket teremt a szőlőtermesztésnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, melybe a későbbiekben a következő generációknak is be kell kapcsolódniuk.