Nyitnak a borbisztrók, vinotékák, érkezik az új Redy-évjárat!

Nyitnak a borbisztrók, vinotékák, érkezik az új Redy-évjárat!
Nyitnak a borbisztrók, vinotékák, érkezik az új Redy-évjárat!
 
A Villányi borvidék közösségi bisztróbor brandje, a „VILLÁNYI REDy” idén már a harmadik évjárattal lép a fogyasztók elé. Az elsődlegesen vinotékákba, borbárokba, éttermekbe szánt borok június folyamán egyre több helyen jelennek meg hangsúlyosan. Az utóbbi napokban egy diszkont bolthálózat polcain is feltűnt egy Redy – az érintett borászat sajnálatos hibája kapcsán a borvidéki eredetvédelmi bizottság vizsgálatot indított.
 
A „Villány könnyed arcát” felvillantó Redy egy portugieser alapú házasítás, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Az „Y” generáció bisztróborai minden termelőtől azonos márkanévvel, játékos közös címkével, azonos palackban, azonos csavarzárral, azonos árkategóriában kerülnek forgalomba.
A közösségi marketing egyik fontos eszközeként a Villányi borvidék hegyközségi tanácsa a Redy-t tanúsító védjegyként jegyezte be, amelynek 2019-ben született egy minden részletre kiterjedő szabályzata is. Az oltalom a termelők által 2017-ben meghatározott szabályokat tükrözi, mely értelmében a Redy nem jelenhet meg diszkontok, szuper- és hipermarketek polcain.
A napokban sajnálatos módon egy villányi termelő Redy bora jelent meg egy kereskedelmi lánc hirdetéseiben, a közösség által meghatározott minimális fogyasztói ártól eltérve. A termelő ugyan felülcímkézte a terméket, ugyanakkor az megtévesztő módon hasonlít külalakjában és megnevezésében is a Redy-borokra.
A Villányi borvidék eredetvédelmi bizottsága a tanúsító védjegy szabályzat megsértése és a közösség többi tagjával szemben tanúsított inkorrekt magatartás miatt eljárást kezdeményezett az érintett borászati vállalkozással szemben.
A Villányi Redy-t a lajstromba vett szabályzat alapján, természetesen továbbra is a borkereskedésekben és bisztrókban kereshetik a borkedvelők.
Június folyamán országszerte több tucat vinotékába kerülnek ki olyan Redy-polcok, amelyeken a villányi borok kedvelői a közösségi projektben részt vevő pincészetek Redy-borait kiemelten találhatják meg.
Bízunk benne, hogy az elmúlt két évjárat sikeres fogadtatását a 2019-es évjáratú Redy-k is kiérdemlik, hiszen kiváló villányi házasítások kerültek a palackokba. A több termelő előnye pedig az, hogy mindenki megtalálja, melyik is az ő saját Redy-stílusa!
 
Villányi borvidék
2020.06.04.